keskiviikko 8. helmikuuta 2017

10 faktaa minusta

Heippa tipuset ja muruset! 
Okei, sori myönnetään nyt oli ehkä hieman ällö aloitus. Itse pidän näitä postauksia hyvin mielenkiintoisina, sillä välillä ihmisistä paljastuu yllättäviäkin faktoja. Tai sitten faktoja, joihin itse voi samaistua. Tämä postaus saattaakin mennä aavistuksen henkilökohtaisemmaksi kuin yleensä..

1. Olen katolinen. Ei tämä nykyään mitenkään ihmeellinen juttu ole, mutta muistan ollessani pieni ala-aste ikäinen muiden lasten aina ihmettelevän menoani toiselle uskonnon tunnille. Tykkään käydä sunnuntaisin kirkossa. Enimmäkseen se on tapani osoittaa kiitollisuuttani Jumalalle. Välillä toivoisinkin, että käyttäisin enemmän aikaa hengellisyyteni kehittämiseen. Esimerkiksi lukemalla Raamattua, auttamalla muita enemmän ja käyttämällä vähemmän aikaa elektronisiin laitteisiin. Voisi kyllä pistää sen tämän vuoden tavoitteeksi... Kiireisenä tuuppaa yleensä jättämään näitä asioita huomioimatta, vaikka ne ovat tärkeitä. En pidä itseäni mitenkään tosi uskonnollisena ihmisenä, mutta ehdottomasti haluan kehittää sitä osaa itsessäni. 
Olen sitä mieltä, että uskominen on hyvästä. Se nimittäin rohkaisee hyviin tekoihin ja muiden auttamiseen. Rukoilen kyllä iltaisin, mutta välillä sekin on hätäinen  kiitoksen osoitus päivän asioista ja jonkun vaikeuksissa elävän puolesta rukoilua. En myöskään ole koskaan ollut ihminen, joka tuomitsee toisten mielipiteitä. Uskonnosta niitä löytyykin paljon laidasta laitaan ja arvostan jokaista.
2. Syön erikoisia yhdistelmiä, ainakin muiden silmiin nähden. Tykkään esimerkiksi yhdistää ruisleivän maapähkinävoin, kalkkunaleikkeen ja suolakurkkujen kanssa. Käytän myös maitorahkaa eräänlaisena ''sour cream'' -kastikkeena erilaisten ruokien kanssa tai salaatteihin. Välillä hyviä yhdistelmiä vain pääsee syntymään, kun tongin kaappeja. Osa kokeiluistani saattavatkin osoittautua tosi hyviksi ja näin ne päättyvät useamman kerran suuhuni. Syön myös välillä puuroa useamman kertaa päivässä enkä voisi ikinä kyllästyä siihen  Tämän huomaakin aamupala -postauksistani... 
3. Mulla on harvinainen NEMO-geenin aiheuttama mutaatio nimelta Incontinentia Pigmenti. IP todettiin mulla vauvana. Se on hyvin harvinainen ja moni ei edes tiedä, että heillä on se. Tämän vuoksi kesti useita viikkoja löytää syy lineaarisiin pigmenttiläiskiin raajoissani. IP aiheuttaa muun muassa hammasvikoja, kaljuja kohtia hiuksissa, keskushermostovaurioita ja iho-oireita.
Onnekseni mulle ei ole mitään ilmennyt ja raajoistanikin on haalistunut pigmenttiläiskä pois. Mulla on kyllä harvat hampaat, jotka uskon johtuvan IP:stä. Ne ovat kuitenkin persoonalliset ja niistä on oikeasti ollut hyötyä. Minulla ei ole meinaan ollut kertaakaan reikiä ja hammaslääkäri tapaamiset sovitaan aina kahden vuoden päähän. Enkä edes hoida hampaitani erityisen hyvin... 
4. Kihlattuni on myös ensimmäinen poikaystäväni ikinä ja ensisuudelmani. Seurustelimme siis ensimmäistä kertaa n. neljä vuotta sitten, mutta oltiin liian junnuja varmaankin. Ajankohta oli täysin väärä. Pysyimme kavereina eron jälkeen, mutta en koskaan uskonut palaavamme yhteen. Tässä välissä kummatkin kasvoimme ja muutuimme aika paljon. Onneksi tiemme löysivät vielä romanttisessa mielessä myöhemmin.. Hän meinaan yllätti mut ystävänpäivänä vuosi sitten! 
Meistä ei oo kauheesti kunnollisia kuvia..
5. Minulle muodostuu keloidi -arpia. Keloidi on kohonnut arpi muusta ihosta. Tämän huomasin, kun kaaduin juoksumatolla. Juoksumatto repi osan jalan ihostani, joka arpeutui Keloidiksi. Tapahtumasta on jo useita vuosia, mutta arpi näkyy vieläkin. Kyseisen arveutumisen vuoksi olen myös harkinnut tatuoinnin ottamista varovaisemmin, sillä ei sillanen turvonnut tatuointi olisi kovinkaan kivannäköinen.
6. Minulla ei oikein ole kunnollista urheilullista taustaa. Yleensä monella on lapsuudestaan jokin joukkuelaji tai vastaavaa, mutta itse vain haahuilin harrastuksista toiseen löytämättä sitä oikeaa minulle. Tanssimisesta ehkä pidin eniten, mutten tykännyt opetella koreografiaa. Liikaa työtä aivoille haha... Sulkapallostakin pidin!
En ole kuitenkaan mihinkään, paitsi ehkä laitesukellukseen, tuntenut niin paljon intohimoa kuin kuntosalilla käyntiin. Yllättävää on, että aluksi kuntosali ei kiinnostanut minua lainkaan.
7. Tunnen tosi syvää empatiaa muita kohtaan ja tykkään auttaa ihmisiä. Välillä tunnen niin paljon empatiaa muita kohtaan, että huolestun itsekin. Saatan esimerkiksi itkeä muiden perheenjäsenen menetystä tai muuta tradegiaa, vaikka kyseessä ei olisikaan minulle läheinen ihminen. Pahin fiilis on, kun en osaa/voi olla mitekään avuksi toiselle. 
Yleensä innostun tosi paljon, jos minulta pyydetään apua. Varsinkin, jos asia koskee terveyttä. Tämän vuoksi pt -opinnot olisivatkin aika hyvä juttu minulle, koska pääsisi tosissaan auttamaan muita saavuttamaan päämääränsä. Haluan ihmisten oppivan rakastamaan ja uskomaan itseensä.

8. Olen ujo. Nykyään olen enemmän päässytkin kuorestani esiin, kiitos fitnesmalli -kisan ja erilaisten töiden. Uskon, että ujoudesta pääsee parhaiten eroon vain rohkaisemalla itseään sosialisoimaan. Tämä vaatii paljon itsekuria. Olen kuitenkin iloinen, että en ole läheskään niin ujo kuin ylä-asteella ja lukiossa. Olen sen verran ihmisten seurasta pitävä persoona, että ujous toimisi vain esteenä. Toki on hetkiäkin kun haluan olla yksin.
9. Äitini on myös paras ystäväni, neuvonantajani, psykologini ja siskoni. Olen hyvin läheinen ollut aina äitini kanssa. Jos hän on esimerkiksi Kolumbiassa, mulle tulee kova ikävä. Vaikka välillä häiritsee hänen jatkuvat kyselyt niin whatsapissa kuin kotona, tiedän hänen huolehtivan minusta ja arvostan sitä. Välillä puran stressiäni haluamattani häneen, mutta en silti vaihtaisi äitiäni mihinkään. 
Hän on viisain ihminen, ketä tiedän. Olen aina pitänyt äitiäni roolimallinani ja halunnut olla hänen kaltainen. Hienoa hänessä on, että hän ei välitä materialisista asioista ja tämä on välittynyt kasvatuksessa minulle.
Arvostan myös luottamus-suhdetta, joka on välillämme. Esimerkiksi teiniaikoina pystyin sanomaan äitille suoraan, että menen bileisiin ja saatan nauttia alkoholia. Kotiintuloajat olivat selvät ja äiti luotti etten vetänyt ikinä övereiksi. Tämä oli hienoa, koska en halunnut rikkoa luottoa ja sen vuoksi pidin myös aina hyvän huolen itsestäni. Tämä saattaa särähtää monen suomalaisen korvaan. Mielestäni on kuitenkin parempi vaihtoehto, että äitini tiesi olinpaikkani enemmin kuin siitä ei olisi tietoakaan ja piilottelisin alkoholia tyynyni alla. 
Tb teini-isaan!
10. Olen nuorempana ollut erityisen epäitsevarma ihminen. Poistuminen kotoa ilman meikkiä ei tullut ajatukseenkaan. Tartuin aina johonkin tiettyyn epäkohtaan ulkonäössäni, josta tuli minulle pakkomielle. Eräs esimerkki tästä oli erikokoiset silmäluomet. Nyt ajatus naurattaa, mutta tuolloin ne hallitsivat paljonkin elämääni. Saatoin tahallaan yrittää itkeä niin paljon kuin pystyin jotain merkittävää tapahtumaa edeltävänä iltana, jotta silmäluomeni turpoisivat seuraavana päivänä normaalin kokoiseksi. 
Olen iloinen, että tuo vaihe on täysin mennyt ohi elämässäni. En tiedä oliko kyseessä kasvuiän epävarmuutta vai mitä tuo oli, mutta nykyään minulle on tärkeintä se sisin kauneus aina. Vaikka kuinka kliseiseltä kuulostaakin, arvostan paljon enemmän esimerkiksi sosiaalisten taitojeni kehittämistä ja sisäistä hyväntahtoisuutta. Olen nykyään tyytyväinen ulkonäkööni, mutta sitäkin enemmän siihen ketä olen ihmisenä. Tärkeää on pitää mielessä, että ulkonäkö on hetkellistä ja sen voi menettää. Sisäinen kauneus pysyy aina..

♥ Isabella
Hello you lovely people! 
Sorry for sounding a bit cheesy… I am going to tell in this post 10 facts about me. I find this kind of posts very interesting because usually you find some pretty surprising facts about people. Or then some facts that you can relate to. This post might get a little more personal than usual..

1. I am catholic. Well this isn’t so special nowadays but I remember when I was in elementary school some kids would wonder why I went to another religion class. I like to go to church on Sundays. Mainly it’s a way for me to show my gratitude to God. I wish I could dedicate more time to my spiritual growth, for example reading the bible, helping others and spending less time on electronic devices. Maybe that would be a good goal for this year… Usually, when you are very busy you stop noticing things. Even though they are important. 
I don’t see myself as a very religious person, but I do want to improve. I have always thought that believing is good for you. It encourages people to do good things and to help others. I do pray at nights but sometimes it’s a rushed prayer expressing my gratitude for the day and praying for someone going through difficult times. I have never been one who judges others. There are a lot of different opinions about religion and I respect each one of them.
2. I eat a lot of strange food combinations, at least it seems like it to others. One of my favorites combinations is rye bread, ham, peanut butter and pickles! I also like to use quark as a ’’sour cream’’ -sauce with different foods and salads. Sometimes these combinations just happen when I am going through the cabinets and if they are good, I start to use them frequently. I eat porridge sometimes more than once a day and I could never get bored of it  This you are able to see on my breakfast -posts…
3. I have  a rare mutation caused by the NEMO-gene. It is called Incontinentia Pigmenti. I was diagnosed when I was just a baby. It's a very rare mutation and many don't even know they have it. This is why it took several weeks to find the reason to the linear pigmentation mark on my extremities. IP can cause flaws in teeth, bald spots, problems in the central nervous system and pigmentation on the skin. 
Luckily I haven’t got anything and the pigmentation marks have already faded. I do have teeth with bigger space in between, but they give me personality and they have really been beneficial to me. I have never had any cavities and the appointments at the dentist are always scheduled every two years. Thus, I don’t even take that good care of my teeth.. 
We don't really have any good pictures..
4. My fiance is also my first boyfriend and kiss ever. We had a relationship about four years ago but we were way too young then. The timing was just really wrong. We did manage to stay as friends after we broke up. However, I never thought we would end up back together. In the time that passed we both grew up and changed a lot. Luckily our paths found each other in a romantic way later… He ended up surprising me on Valentines day one year ago! 
5. I have Keloid -scars. A Keloid is a scar that is a bit more swollen from the rest of the skin. This I noticed when I fell off the treadmill. The machine ripped a part of the skin in my foot that formed into a Keloid scar. It has already been several years of this event but you are still able to see the scar. This is why I need to be more careful about considering taking a tattoo. I guess a swollen tattoo wouldn’t look that pretty..

6. I don’t have a sporty background. Usually many have been in some kind of team sport but I just wandered from one hobby to another without finding the right for me. I did like dancing the most, but I didn’t like to learn choreographs. Too much work to do with my head haha.. I did like badminton also! Anyway I haven’t felt as much passion for something as I feel for going to the gym (maybe scuba-diving at one time). Surprisingly, I didn’t have any interest at first going to the gym.
7. I feel very deep empathy for others and like to help people. Sometimes I feel so much empathy, I get very worried myself. I might start crying for the loss of someone’s family member or another tragedy even though this person wouldn’t even be close to me. The worst feeling is when I can’t help another person in any way. 
Usually I get really excited when I am asked for help. Specially if it is a health matter. This is why Personal Trainer -courses would be great for me because I could really get to help others reach their goals. I want people to learn to love and believe in themselves.

8. I am shy. Nowadays I have gotten more out of my shell, thanks to the Fitness model -competition and different work events. I do believe that the best way to get rid of shyness is to encourage yourself to be more sociable. This requires a lot of mental strength. I am happy that I am not as shy as I was in secondary school and high school. I am the kind of person who likes company so being shy is an obstacle. Of course there are also moments I need to be alone.
So gorgeous that even the dogs wouldn't leave her alone! Haha
9. My mom is also my best friend, adviser, psychologist and sister. I have always been very close to my mother. For example when she is in Colombia, I miss her way too much. Even though I might get irritated of her too many questions. I know she is looking out for me and I appreciate it. Sometimes I release my stress on her, without intention, but I wouldn’t change my mother ever. 
She is the smartest person I know. I have always thought her as my role model and want to be like her. The great thing about her is that she doesn’t care for material things and she has instilled that in raising me up.
I also appreciate the trust we have. For example as a teenager I could tell my mother that I was going to a party and going to have some alcohol. We agreed on a curfew time and my mom trusted that I would never go over with the drinking. This was great because I did not want to break our trust so I would always take good care of myself. This might sound odd to many Finnish, but I do think it is better that my mother knew where I was instead of not knowing and me hiding alcohol under my pillow.
Throwback to little-me!
10.  When I was younger I was extremely insecure. Leaving the house without make-up was never an option. I would always pick a flaw in myself and create an obsession of it. One example are my uneven eyelids. Now the thought makes me laugh but at one time they were a huge part in my life. I would on purposely cry as much as I could the night before an important event so that my eyelids would be swollen to a normal size the next day. 
I am happy that phase has completely gone in my life. I don’t know whether it was the insecurities of growing up or what, but nowadays I emphasize on inner beauty always. Even though it sounds cliche, I appreciate much more for example developing my social skills and inner goodness. Nowadays I am happy with the way I look, but even more, about who I am as a person. It is important to keep in mind that outer beauty is momentary and you can lose it. Inner beauty is forever..

♥ Isabella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate

Minkälaisia postauksia enemmän?