tiistai 10. tammikuuta 2017

Miten kehittää sitä heikointa lihasta?

Meillä kaikilla on ne omat heikoimmat lihakset. Itselläni on esimerkiksi vaikeuksia kehittää erityisesti selkää, pohkeita ja pakaroita. Kaikki riippuu omasta genetiikasta. Kun tietää omat heikkoutensa, voi keskittyä erikseen niiden kehittämiseen. Välillä saattaa myös heikoin lihas olla se, jota treenaa vähiten. Itse en tykkää paljon vatsojen treenaamisesta, joten vatsalihakset eivät olekaan minulla ne kaikista näkyvimmät palikat. Naisilla yleisesti saattaa olla rintalihas heikompi, koska moni nainen välttää sen treenamista ja miehillä taas jalat.
Yksi tapa kehittää heikkoa lihasta enemmän, on tehdä enemmän sille eristäviä liikkeitä. Vaikka kokonaisvaltaset liikkeet, kuten kyykyt kehittävät monta lihasta samaan aikaan, voi heikkoja pakaroita keskittyä kehittämään eristävällä liikkeellä, kuten lantionnostoilla. Eristävät liikeet kannattaa toki tehdä kokonaisvaltaisten liikkeiden lisäksi, jotta ei laiminlöisi muita lihaksia. Kannattaa siis lisätä eristäviä liikkeitä kehittämään nimenomaan sitä heikkoa lihasta. Jos et tiedä mitä liikkeitä kyseiselle lihakselle suorittaa, suosittelen hakemaan bodybuildingin databasesta liikkeitä. Uutta liikettä kokeiltaessa kannattaa pyytää jotakuta katsomaan, että suoritat sen ihan oikealla tavalla.
Toinen tapa on treenata kehitettävää lihasta useammin. Voit kokeilla treenata lihasta 2-3 kertaa viikossa, mutta sen tulee silti palautua kunnolla. Ekalla kerralla voi treenata raskaamilla painoilla vähemmän toistoja ja viikon tokalla kerralla kevyemmillä painoilla useampia toistoja. Näin lihas saa erilaista rasitusta eikä totu yhteen tiettyyn treenimuotoon. Kannattaa kuitenkin kokeilla minkä metodin kokee itselleen parhaaksi ja mieluisammaksi.
Tärkeää on aina keskittää ajatus treenattavaan lihakseen. Treeni menee hukkaan, jos esimerkiksi hauista treenatessa miettii vain huomisen suunitelmia. Salilla kannattaa siis keskittyä pelkästään treenattavaan lihakseen ja sen puristukseen. Näin treenistä tulee tehokas ja mahdollistaa lihaskasvun. On huomioitava myös, että lihasta kasvattaessa pitää syödä yli kulutuksen. Muuten kasvua ei pääse tapahtumaan. Myös lepoa tulee olla tarpeeksi tai lihaskasvun sijaan lihas pääsee hajoamaan.Kriittisen tärkeää on, että toistomäärät/painot nousevat tasaisesti ajan kuluessa. Näin tietää varmasti, että kehitystä tapahtuu. Treenipäiväkirjan avulla pääsee tehokkaasti kirjaamaan viikottaiset toisto- ja painomäärät ylös.  Nyt kehittämään niitä lihaksia!

♥Isabella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate

Minkälaisia postauksia enemmän?