tiistai 6. joulukuuta 2016

Miten varaudun pitkään lentoon?


En voi uskoa, että on jo joulukuu ja kauan odotettu reissuni on vihdoin lähettyvillä. Kesän alussa tuli varattua matka San Andresin saarelle ja lähtö osuu 10. päivä eli lauantaille. Kyseinen pieni saari sijaitsee karibialla, mutta kuuluu Kolumbialle. Äitini on kotoisin San Andresista, joten minulla on paljon sukulaisia hänen puoleltaan siellä. Olen vauvasta asti jo käynytkin lähes vuosittain tällä saarella. Odotan innolla joulun viettoa lähes koko perheen kanssa. Viimeksi olin saarella melkein vuosi sitten. Lisäksi karibian lämpö ei kyllä ole tässä vaiheessa vuotta yhtään pahitteeksi! Ensin pitää kyllä selvitä niistä tenteistä...


Näitä maisemia on odotettu paljonkin

Matka sinne on pitkä ja vaihtoja on useita. Seuraavaksi tuleekin isan kultaiset vinkit pitkälle lentomatkalle:


Omat eväät: Minulle on tärkeää ottaa mukaan omia eväitä. Lentokoneessa ruoka on usein liian suolaista eikä kovinkaan tuoretta. Välillä lentokoneen ruoka on myös liian raskasta masulleni, mikä ei ole mukavaa pitkiä aikoja istuessa (liikaa kermaa, minulla laktoosi-intoleranssi => heeellooo ilmavaivat ja turvotus!). Haluan tällä tavalla välttää pahan olon ja niiden eväiden väsäämisen ei tarvitse olla hankalaa.

Proteiineja saa helposti mukaan esimerkiksi Fastin pudding- ja smoothiepusseilla. Näiden kanssa ei pidä murehtia siitä, ettei pääse turvatarkastuksesta läpi jauhemaisen olomuodon vuoksi. Tarvitsee vain vettä/maitoa saadakseen ne syötävään muotoon. Koneessa saa onneksi aina vettä, kunhan uskaltaa kysyä kauniisti lentoemännältä. Myös oman herajauheen kuljettaminen valmiiksi sheikkerissä varmistaa nopean proteiinin saannin samalla idealla.  Proteiinipatukat ovat myös käteviä reissatessa, koska ne eivät vie paljon tilaa. Itse tykkään ottaa matkalle patukoita, joissa paljon proteiinia ja kuituja. Kuituja saattaa meinaan tulla vähemmän kuin normaalisti. Bcaa:ta otan mukaan, jos ruokailuvälit pääsevät venymään tai muuten vain haluan hieman hörppiä sitä. Lisäksi keitän vähän kanaa, kananmunia ja vihanneksia mukaan! Näitä on helppo kuljettaa kertakäyttö muovirasioissa.

Hiilihydraatteja en tietenkään unohda, vaikka suurimmaksi osaksi istutaankin. Niitä saa helposti mukaan riisikakuista ja banaaneista. Pikapuurohiutale -pussit ovat käteviä, koska vaativat vain sitä kuumaa vettä. Rasvoja otan raakasuklaasta ja pähkinöistä. Usein otan myös omia teepusseja mukaan lennoille näin ahkerana teenjuojana. Camomilla -tee usein rauhoittaa mahaani ja lievittää stressiä. Nestettä kannattaa juoda paljon, vaikka lennoilla se vessassa ravaaminen onkin inhottavaa.

Mahdolliset lääkkeet: Otan mukaan särkylääkettä aina kaiken varuiksi. Nyt minun pitää muistaa myös viedä lääkärin määrämät lääkkeet vatsalleni ja pillerit. Melatoniini voi auttaa kohdemaassa tottumaan aikaeroon. Kannattaa ottaa sillanen muovirasia mihin voi jaotella vitamiinit ja lääkkeet eri lokeroihin! Tosi kätevä matkustaessa.


Mukavuutta lisäämään: Itse otan krapan mukaan lennolle hieroakseni puutuvia kehon-osia. Tällä saan veren kiertämään tehokkaasti. Jokin hierontapallo on myös helppo kuljettaa ja hieroa itseään lentojen välissä. Suosittelen vaihtojen yhteydessä jaloittelemaan mahdollisimman paljon ja venyttelemään puutuneita jalkoja. Lisäksi otan kompressiosukat tehostamaan verenkiertoa ja estämään turvotusta.

Mukaan tarttuu myös voidetta, tietenkin alle 100 ml purkissa lentokoneiden kylmän ja kuivan ilman vuoksi. Tykkään myös ottaa paljon kosteuspyyhkeitä mukaan raikastamaan kasvoja. Yotuelin purkat käyvät hampaiden pesusta sekä valkaisevat samalla. Bonuksena vielä, ne on helppo kuljettaa sekä käyttää missä vain. Tietenkin voi ottaa hammastahnaa ja hammasharjan käsimatkalaukkuun, mutta hammastahnan on oltava se alle 100 ml. Suurempaa määrää hammastahnaa ei kyllä matkalla tarvitsekaan.


Vaihtovaatteita pidän mukana myös, jos haluan vaihtaa toisiin. Muutenkin kannattaa olla mukana vaihtovaatteita, jos matkalaukut eivät tulekaan heti perille. Vaihtosukatkin on tosi jees. Vaatetuksen kannattaa olla mukava ja rento sekä ''monikäyttöistä'' eli esimerkiksi, kun tulee lämmin saa hupparin pois päältä tai muuta sellaista.Suosittelen myös: Kannattaa tulostaa kaikki tiedot lennoista ja hotellista. Pistän nämä yleensä muovitaskuun. Tykään myös paljon tästä kaulan ympärille laitettavasta -taskusta, jonka vanhempani ostivat kun matkusin ekaa kertaa yksin... hehe..Se on kuitenkin hyvin kätevä eikä yhtään nössö! Taskun voi piilottaa helposti paidan alle ja tarvittaessa sieltä saa heti tärkeät paperit, passin ja rahaa. Check-in kannattaa tehdä etukäteen internetin kautta prosessin helpottamiseksi, näin vältät turhaa jonottelua. Kannattaa myös varata tekemistä lennoille, jos ei pysty nukkumaan. Leffoja läppärille, läksyjä, musiikkia tai vaikka lehtiä luettavaksi!

Tulette varmasti kuulemaan reissusta lisää, tulen takaisin juuri ennen uutta vuotta! Näissä merkeissä, hyvää joulun odotusta.

 ♥ Isabella


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate

Minkälaisia postauksia enemmän?