perjantai 9. joulukuuta 2016

Maca

Moikka ihanat!

Tässä postauksessa haluankin kertoa miksi aina ylistän maca-jauhetta. Kuitenkin pitää muistaa, että olemme kaikki yksilöllisiä ja tietyt tuotteet vaikuttavat meihin eri tavalla. Minun kohdallani maca-jauheesta on ollut suurtakin hyötyä.
Maca-jauhe tehdään juureksesta, joka kasvaa Perussa korkealla vuorilla. Karujen kasvuolosuhteiden vuoksi kasvi on kehittänyt paljon hyviä erityisominaisuuksia. Maca sisältää runsaasti aminohappoja ja paljon vitamiineja(muun muassa B1-,B12-,B2-,C-, ja E-vitamiini) sekä kivennäis- ja hivenaineita (muun muassa. sinkkiä, fosforia, rautaa ja magnesiumia). Lisäksi se on adaptogeeni, joka viittaa sen kykyyn tasapainottaa kehon eri järjestelmiä (esimerkiksi hermostojärjestelmä). Tämä auttaa kehoa sopeutumaan ympäristön muutoksiin, esimerkiksi stressiin.

Macan käyttö alkoi viime vuonna sen jälkeen, kun olin sairastanut zika-virusta. Vointini oli sairauden jälkeen hieman heikko, masentunut ja kaipasin lisä-energiaa. Törmäsin netissä useampaan artikkeliin superfoodeista, erityisesti maca kiinnitti huomioni. Vaikka en yleensä paljon usko näihin superfoodeihin vaikuttavan paljon terveyteen, halusin kokeilla macaa sen monen hyödyn vuoksi. Netissä macaa kuvailtiin energisoivana, staminaa ja urheilullista suoritusta lisäävänä, väsymykseen auttavana, kuukautiskipuja lievittävänä, hedelmällisyyteen ja seksuaalisia haluja lisäävänä, stressin ja masennuksen lievittäjänä sekä hormoneita tasapainottavana. Tuossa on nyt vain muutama terveysvaikutuksista, joita netistä löytyy kyseiseen aineeseen.


Olin silloin Kolumbiassa, joten lähdin ostamaan GNC:stä maca-kapseleita (nykyään käytän jauheena). Kaupassa mulle naurettiin, että tiedänkö mihin ne vaikuttaa. Myyjillä oli päällimmäisenä mielessä macan vaikutus seksuaalisiin haluihin. Tämä ei kuitenkaan estänyt minua kokeilemasta macaa, onneksi. Hieman olin nolona, mutta ihan sama, enhän mä niitä sen takia halunnut.

Itselläni oli myös kuukautiset aivan sekaisin, koska ne tulivat kaksi kertaa kuukaudessa. Hormonitoimintani taisi mennä sekaisin, kun yhdessä vaiheessa otin e-pillerit unohduksen vuoksi eri aikoihin. Yllätyksekseni, kun aloin käyttämään macaa, tulivat seuraavat kuukautiset täysin normaalina pitkään aikaan. Uskon vahvasti macan tasapainottaneen hormonitasoni ja auttavan kuukautisteni kanssa. Tämä merkitsee sitä, että jos olet mies ja testosteroni -tasosi ovat liian alhaiset, maca voi auttaa nostamaan niitä. Tämä auttaa taas sitten siinä lihasten kasvattamisessa *hauis-emoji*

Olen myös huomannut eron jaksamisessa. Otan macaa yleensä sen vuoksi juuri aamulla, koska saan siitä energiaa. Kyseistä energiaa ei voi kuitenkaan verrata kofeiiniin. En osaa selittää, mutta se on erilaista. Neljän viikon välein pidän taukoa macasta viikon verran, jotta elimistöni ei totu aineeseen liikaa.

Yleensä olen  laiska käyttämään tiettyjä lisäravinteita jatkuvasti, jos en todella huomaa niiden vaikutusta. Mielestäni kertoo paljon, että vielä vuosi myöhemmin luotan kyseiseen aineeseen suuresti. Äitilläni kuitenkin ei ilmennyt oikein mitään vaikutuksia macan käytöstä, vaikka kovasti uskoin niin.
Maca-jauhe puuroon sekoitettuna antaa hieman ruskeaa väriä ja pähkinäistä makua

Käyttö:

Jos siis tunnet tarvetta macalle, suosittelen ainakin kokeilemaan sen vaikutusta sinulle.
Macaa ei tarvitse suuria määriä. Jauhetta sekoitan usein n. ruokalusikallisen verran (5g), välillä vähemmän ja toisinaan enemmän. Macan käyttö kannattaa aloittaa pienillä määrillä, 1 teelusikallinen riittää. Sen maku on hyvin vahva, mutta itse pidän siitä sekoitettuna puuroon tai kahviin. Maca-jauhetta voi laittaa myös smoothieihin tai, vaikka rahkaan.

Tämä tytteli lähtee yöllä reissuun, joten saa nähdä miten tulee kirjoteltua tänne lomalla! Ihanaa viikonlopun alkua
♥ Isabella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate

Minkälaisia postauksia enemmän?