keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Rinta- ja ojentajatreeni

Nyt vuorossa erittäin vakava rinta- ja ojentajatreeni. Ilmeitäni saa nauraa, olin vissiin keskittynyt. Pahoittelen kuvien laatua jo etukäteen!
Naiset usein jättävät rinnan treenaamisen vähemmälle, mutta minulle se on yksi lempitreenattavista kehonosista. Tykkään treenata kaikkea mahdollisimman tasapuolisesti, joten en jätä rinnan treenaamista mielellään huomioimatta. Lisäksi pidän rintalihasviivojani ihan semi seksikkäinä :D Mutta hei, makunsa kullakin! En ole koskaan omistanutkaan suurta etuosastoa, joten tissien menettäminen ei minulle olekaan ollut huolenaihe. Mielestäni naisilla treenatut rintalihakset näyttävät elegantilta ja naiselliselta. Lisäksi esimerkiksi penkkiä tehdessä treenataan myös muita lihaksia, kuten ojentajia! Olikohan nyt tarpeeksi hyvä myyntipuhe.... Ennen, kun lähdetään treenaamaan hyvä muistaa alkulämmittelyt loukkaantumisien välttämiseksi. Näin päästään myös samalla vähän aktivoimaan kohdelihaksia ja niin sanottuun ''treenimielitilaan'' . Itselläni alkulämmittelyyn kuuluvat aina kevyet rullaukset putkirullalla ja näin rintapäivänä punneruksia.


Rinta-osuus:

1. Penkkipunnerrus jalat ilmassa

Tässä pääsee kunnolla keskittymään voimaan, joka lähtee rinnasta. Jalalla ei saa tukea maasta, joten pitää keskittyä nimenomaan puristamaan tanko ylös rinnalla. Kannattaa muistaa tasainen hengitys ja keskittyä pusertamaan rinnalla ylös. Muista myös laskea tanko tarpeeksi alas, jotta liike ei mene vain käsille. (4x8-12)

2. Rintaa ristitaljassaAseta penkki keskelle pieneen kulmaan ja kahvat kummallekin puolelle. Pidä kyynärpäät hieman koukussa ja puserra kahvat yhteen rintalihaksella. (4x10-12)

3. Rintaprässi

Tiedän, että vähän tylsähkö laite-liike, mutta tunnen pääseväni keskittymään tässä kunnolla rintaan. Joten miksi ei? Keskity, että liikkeen alussa kyynärpäät menevät tarpeeksi taakse. Näin saavutat hyvän venytyksen ja puserra rinnan avulla eteenpäin liikkeen loppuosaan. (4x8-12)


Ojentaja-osuus:

1. Taljassa tangon työntö alas penkillä maaten


Erinomainen liike, ainakin mulle suht uusi ja joka kerralla saanut hyvän tuntuman. Yleensä minulla on ongelmana liikkeen kohdistaminen ojentajille. Tässä tarvitsee kyllä jonkun ojentamaan tangon painon vuoksi. Kun suoratanko on käsillä, myötäotteella työnnetään alas keskittyen ojentajien puristukseen. (4x10-12)

2. Ranskalainen mutkatangolla maaten

Kapea ote tangosta ja varmista, että kyynärpäät pysyvät koko sarjan ajan lähekkäin. Lähde laskemaan tankoa otsaa kohti. (4x10-12)

3. Yhdenkäden talja

Tämä liike on hyvä viimeistelyyn. Voi tehdä monta toistoa, jolloin saa kivan pumpin ojentajaan. Olen myös usein käyttänyt tätä supersettien yhteydessä. Työnnä ojentajalla narua alas. Pidä jännitys ojentajassa liikkeen alaosassa! (4x12-15)

Tsemppiä treeneihin!
Sain muuten vanhan blogin postaukset siirrettyä tänne, joten saattaa olla hieman sekavaa, pahoittelut siitä. Yritän siistiä vanhoja postauksia tänne sopivammaksi paremmalla ajalla!

Kuntosali: Garden Gym

  Isabella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate

Minkälaisia postauksia enemmän?