perjantai 16. syyskuuta 2016

Negatiivisuus

Välillä tuntuu, että kaikki mahdollinen menee pieleen. Ei sitä ikinä oikein kiinnitä huomiota, että oma asenne on suurena osana siihen. Olen huomannut, että kun olen herännyt aamulla väärällä jalalla ja jokin pikku asia menee pieleen, vaikka kanamunat tippuu aamiaisen yhteydessä lattialle, niin sitä miettii että kaikki on pilalla. Loppupäivä menee pieniä sattumuksia korostaen negatiivisessa valossa. Sitten sitä miettii kuinka tyhmä ja kömpelö on ja muut negatiiviset asiat valtaavat mielen. Lopputuloksena on negatiivinen energia, joka pilaa päivän hauskanpidon, opiskelun, työt ja treenit. Miksi negatiiviseen ajatukseen on niin helppo tarttua? Positiiviset asiat unohdetaan ja negatiivisia liioitellaan.


Yksi taito, jota suuresti ihailen on positiivisuus. Olen lähiaikoina keskittynyt paljon sen kehittämiseen ja tunnen siitä olevan suuresti hyötyä elämän kaikilla osa-alueilla. On mahtavaa pystyä kannustamaan itsensä takaisin ylös lannistuksen jälkeen. Se on myös helpommin sanottu kuin tehty.


Kiitollisuus on suuri osa positiivista ajattelua. Kun tapahtuu jotain negatiivista, alan usein miettimään mistä kaikesta olen kiitollinen ja mahdollisia saavutuksiani. Mieliala kohenee heti, kun muistaa huomioida myös ne positiiviset tapahtumat elämässä. Samalla, kun on itse positiivinen levittää sitä myös ympärilleen ja tämä auttaa paljon uusien suhteiden luomisessa. Haluaisitko sinä enemmin tutustua sulkeutuneeseen ja mököttävään taikka iloiseen, reippaaseen ja hymyilevään ihmiseen?


cfad1c343491c27b6e4cdb21ea817936


Jokaiselle kehittyy omat mekanismit miten kannustaa itseään ja pitää positiivisuutta yllä. Itse tykkään aloittaa aamun aina muistuttamalla itselleni kaikesta, josta olen kiitollinen herkullisen aamiaisen kera. Näin päivä alkaa hyvin ja positiivisuus voi jatkua. Jos saan huonoja kommentteja joltain, tykkään kuvitella mielessäni että pyyhin ne pois olkapäiltäni ja jatkan eteenpäin niistä pahemmin välittämättä. Ihmiset, jotka tahallaan pyrkivät satuttamaan, ovat usein mustasukkaisia tai heillä on itsellään paha olla.


ec040ecb6f0e59b99e04a5012f19dcad


Edellisessä työpaikassa pomoni sanoi minulle merkittävän asian. Olen luonteeltani hyvin herkkä ja emotionaalinen. Hän sanoi, että se on vahvuuteni. Itse tietenkin yllätyin tästä, koska koko elämäni olen miettinyt olevani liian heikko. Hän sanoi herkkyyteni tekevän minusta inhimillisen, empaattisen ja lähestyttävän persoonan. Tämä toimii nyt esimerkkinä miten usein takerrumme johonkin piirteeseen ja oletamme sen olevan negatiivinen, vaikka sen voisi muuttaa positiiviseksi. Tunnen nykyään herkkyyteni olevan iso osa luonnetta, joka kuvaa vahvuuttani tuntea syvästi asioita ja suhtautua intohimoisesti asioihin, joista välitän.


Toinen esimerkki, joka tulee mieleeni on kun laihduin paljon. Kroppani muuttui ja entiset lempivaatteet olivat liian löysiä. Masennuin ja en pitänyt peilikuvastani keskittyen kaikkeen negatiiviseen. Ikävöin isoja jalkoja ja tunsin vartaloni muodottoman poikamaiseksi. En kuitenkaan tajunnut miettiä kaikkea hyvää, mitä painonpudotuksesta seurasi. Pystyin käyttämään lyhythihaisia paitoja murehtimatta ylitse pursuvia käsiä, mekot näyttivät paremmilta, jaksoin tehdä enemmän leukoja jne. Positiivinen minäkuva on tärkeä osa elämää, sillä se miten näät itsesi vaikuttaa toimintaasi. Jos on epäitsevarma, epäroi paljon eikä uskalla toteuttaa itseään. Lisää painon vaikutuksesta itsetuntoon täällä.


Ei siis tehdä automaattisesti kaikesta negatiivista, vaan keskitytään muuttamaan ne positiiviseksi. Nyt ilmat kylmenevät ja talvi lähestyy. Ei se paha juttu ole, joulu on kiva juhla ja se on osa talvea ;) Haastan lukijat ottamaan tavoitteekseen positiivisen ajattelun osaksi joka päivästä elämää ja muuttamaan omat heikkoudet vahvuuksiksi.


dsc_2486-2


-Isabella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate

Minkälaisia postauksia enemmän?