torstai 11. elokuuta 2016

Vinkkejä stressittömään laihdutukseen

Moikka! Monella jo koulut alkamaisillaan ja ehkä kiinnostaakin kiristellä vähän kuntoa. Itse pidän kyllä termistä rasvanpoltto enemmän kuin painon pudotuksesta. Lihasta ei ole ikinä kiva menettää vaan kaikkihan pyrkivät siihen rasvojen polttamiseen. Tähän postaukseen olen koonnut itselleni tärkeitä pointteja rasvanpoltossa. Toivon, että näistä olisi hyötyä myös sinullekin! :)

 

1.Mahdollisimman pieni miinus kokonaiskaloreista.

Moni tekee sen virheen, että aloittaa heti dieetin hyvin alhaisella kalorimäärällä. Tämä tekee dieetistä tuhat kertaa vaikeampaa. Aluksi saattaa paino tippua, mutta jossain vaiheessa aineenvaihdunta voi hidastua ja vaatia vielä enemmän kaloreitten laskemista saadakseen painoa tippumaan. Tämä tarkoittaa, että joutuu olemaan ihan kitudieetillä, kun kalorit olivat jo valmiiksi niin alhaalla. Enemmin tiputtelee vähän kalorimääriä hitaasti oman painon mukaan.

Screenshot_2015-12-31-09-17-22 (2)

2.Älä pyri tiputtamaan painoa liian nopeasti

Yleensä kun paino laskee nopeasti, lähtee myös niitä lihaksia. Pyri siis siihen max. -2kg kuukaudessa eli 0.5 kiloa viikossa. Tietenkin alussa saattaa lähteä painoa nopeammin nesteiden vuoksi.

DSC_0465 (2)

3.Muista käydä salilla.

Itse pidän peruslihaskunto treeniä tärkeänä myös dieetillä. Näin varmistetaan ettei tapahdu lihaskatoa. Mitä enemmän ihmisellä on lihaksia, sen nopeampi on aineenvaihdunta. Aerobinen on plussaa, jota voi tehdä tehostaakseen rasvanpolttoa. Kuntosalilla kannattaa keskittyä raskaisiin perusliikkeisiin ja pyrkiä pitämään painot samalla tasolla dieetilläkin. Tärkeää on kuitenkin liikkua niin, että itse nauttii tekemisestä. Hyödynnä, vaikka hyppyjä settien välissä.

 

4.Älä rajoita itseäsi.

Kannattaa palkita itsensä hyvin sujuneen viikon jälkeen, vaikka lempiherkulla. Tämä pitää sinut motivoituneena ja saattaa jopa kiihdyttää aineenvaihduntaa.

DSC_0279

5.Suosi vihanneksia ja täysjyvä-tuotteita.

Ruuat, jotka sisältävät enemmän kuitua imeytyvät hitaammin ja pitävät sinut kauemmin kylläisenä. Energiatasotkin pysyvät tasaisina. On kiva kun lautanen on värikäs ;) Vaihtele ruoka-aineksia ja valmistustapoja. Terveellisen syömisen ei tarvitse olla tylsää. Mausta kevyesti esimerkiksi pippurilla, limellä, viinietikalla, kanelilla, korianterilla, sellerillä jne. (majoneesia kannattaa välttää).

DSC_0316 (2)

6.Opi olemaan ilman herkkuja

Sokeri aiheuttaa sokerinhimoa. Kun tottuu olemaan ilman sokeria, sitä vähemmän tekee mieli. Kuulostaa haastavalta, mutta kyse on vain tottumuksesta. Pian alat löytämään herkkuja terveellisimmistä vaihtoehdoista! Kannattaa myös luopua mm. limsoista.

1466276964620

7.Valmista ruuat ja välipalat etukäteen

Kun ruuat on valmiina, tulee vähemmän naposteltua mitä sattuu kaapista ;) Muista myös syödä kunnon tasapainoinen aamiainen niin päivä lähtee käyntiin hyvin. Jos on kiireinen eikä välipaloja ehdi kunnolla väsäämään, kannattaa hyödyntää kaupan tuotteita. Esimerkiksi FASTilta löytyy paljon hyviä proteiinipitoisuudeltaan korkeita välipalavaihtoehtoja. Itse olen kiireiselle työpäivälle ottanut fastin protskupatukoita (esim. nude-patukat sisältävät paljon kuitua) tai proteiinijuomia (protein milkshake caramel lattena on namia)

DSC_0113.

 

8.Varmista, että juot tarpeeksi vettä.

Vedensaanti on tärkeää aina. Voit tehdä vedestä maukkaampaa esimerkiksi heittämällä marjoja/sitruunaa sekaan ja jättämällä yön yli jääkaappiin.

 

9.Hyödynnä lisäravinteita.

Itse en usko rasvanpolttajiin yleisesti. Vihreä tee-kapseleista olen kuitenkin kokenut hyötyä. Vihreä tee on niissä tiivimmässä muodossa. Vihreä tee nopeuttaa aineenvaihduntaa ja näin tehostaa rasvanpolttoa. Tietenkin se toimii vain tukena terveellisille elämäntavoille eikä todennäköisesti toimi yksinään.

 

10.Hyötyliikunta.

Vie koira lenkille, pyöräile töihin tai kävele rappuset hissin sijaan!

DSC_0568 (2)

Tsemppiä!

-Isabella

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate

Minkälaisia postauksia enemmän?