maanantai 22. elokuuta 2016

Muistathan aamupalan

Hyvää viikonalkua ihanuudet!

Aamupala on mun päivän lempiateria ja myös tärkein. Päivä lähtee käyntiin hyvin, kun pääsee tankkaamaan energiat täyteen ravitsevalla aamiaisella yöpaaston jälkeen. On tärkeää saada aamiaisella kaikkia ravinto-aineita tarpeeksi. Oma suorituskyky töissä, koulussa taikka treenatessa paranee aivojen saadessa tarpeeksi energiaa heti aamusta. Se myös auttaa painonhallinnassa, koska napostelu päivän mittaan vähenee ja himot pysyvät paremmin kurissa. Aamiainen on hyvä tilaisuus aloittaa päivä mukavalla mielellä. Tykkään ottaa aamiaisen rauhassa nautiskellen. Veden juonti on tärkeää myös, koska kropassa aamulla vähemmän nesteitä.
Mun ehdoton lemppariaamiainen on puuro. Puurossa mahtavaa on mielestäni se, että sitä voi vaihdella ja tehdä monipuoliseksi oman mielen mukaan. Se auttaa myös kontrolloimaan verensokeria pitämällä sitä tasaisena pitkään. Annan seuraavaksi vähän esimerkkejä, miten puuron voi rakentaa itsellensä mieluisaksi ja tarpeillensa sopivaksi:

Proteiineja saa lisäämällä puuroon: raejuustoa, kananmunia(esim.valkuaispuuro),heraa, rahkaa
Rasvoja saa: kookosöljyä, maapähkinävoita, chian-siemeniä, keltuaiset, erilaiset pähkinät
Lisää hiilihydraatteja: hedelmät, marjat, kuivatut hedelmät, mysli, mehukeitot, maca-jauhe
+Mausteita: kanelia, vaniljaa, kardemummaa, inkivääriä


Lisämakua puuroon saa myös esimerkiksi keittämällä se mantelimaitoon! Luovuus keittiössä on aina plussaa ja erilaisia yhdistelmiä rohkeasti kokeilemalla löytää ne omat suosikit.
Nautiskelkaa aamupalasta ja aloittakaa viikko hyvin :)

Ps. Sillainen vinkki vielä aamukahviin, että kannattaa kokeilla heittää kahvinpurujen sekaan kardemummaa. Kahville tulee kiva pullamainen jälkimaku. Nam!

-Isabella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate

Minkälaisia postauksia enemmän?