maanantai 11. heinäkuuta 2016

Miten putkirullaa käytetään treenin jälkeen?

Heipsutin hei! Vähän aikaa sitten kirjoitin putkirullauksesta osana alkulämmittelyä. Nyt olisi sopiva aika kirjoittaa treenin jälkeisestä rullaamisesta. Mulle putkirullaus on ehdoton palautumista varten treenin jälkeen. Muuten olen aivan jumissa loppuviikon :D

Treenin jälkeen rullaus on hitaampaa, mutta silti kevyttä. Ei saa siis tässäkään tapauksessa saa kohdistaa liikaa painetta. Jos lihaksia alkaa väkisin avaamaan kovalla paineella, saattavat ne supistua entisestään. Rullauksen tavoitteena on palauttaa lihas rentoon tilaan, ajaa hapot pois ja avata mahdolliset treenin aikana syntyneet kiinnikkeet.

Treenin jälkeen rullaan hitaasti edeten sydäntä kohti n. 30 sekuntia per sively. Ei siis rullata edestakaisin, kuten alkulämmittelyssä. Näin saadaan nesteet lihaksista pois ja parannetaan palautumista. Tällä tavalla rullaus parantaa nestekiertoa. Tähän soveltuu hyvin itselläni käytössä oleva sileäpintainen proroller.

Jos löytyy kipeitä kohtia, voi niihin pysähtyä ja esimerkiksi hangata tai painella hetken hitaasti ja kivuttomasti. Monilla kuntosaleilla näkyy putkirullia ja pidetään jopa rullaus-tunteja. Suosittelen hyödyntämään niitä. Mulla itselläni palautuminen on selkeämmin parempaa, kun rulla on käytössä. Jos siis itse olet huomannut palautuvasi huonosti niin rulla saattaa olla ratkaisu sullekin ;) Palauttelua ei kannata laiminlyödä, koska hyödyt ovat suuret (esimerkiksi venyvyyden parantuminen). Treenitkin kulkevat paremmin, kun on keho palautunut kunnolla.

Palautuminen olisi tehokkainta, jos yhdistäisi putkirullauksen ja staattisen venyttelyn. Kuitenkin kiireisenä päivänä, keskityn enemmin rullaamiseen.


Muistakaa hyödyntää -10%-koodia (marjaisabella) Foamroller-sivustolla!

ps. zeropointin sukkia/säärystimiä voi myös hyödyntää rullauksessa. Ne lisäävät painetta ja tehostavat verenkiertoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate

Minkälaisia postauksia enemmän?