perjantai 10. kesäkuuta 2016

MOTIVAATIO: Mitä sitten kun ei tee mieli lähteä salille?

Heippa ihanaiset!

 Nyt on vihdoinkin pääsykoe tehty ja pääsen kirjottelemaan lisää tänne blogin puolelle(jippii!). Meillä jokaisella on varmasti ollut niitä päiviä, kun ei huvittaisi sinne salille tai lenkille lähteä. Tälläinen pimeä ja tuulinen sää ei tietenkään yhtään auta asiaa... Jos ihan oikeasti on kurja olo, kannattaa olla menemättä. Kun on viikkokaupalla vetänyt rankkoja treenejä, saattaa tauko olla tarpeessa ja parantaa suorituskykyä myöhemmin. Itse tykkään välillä pitää hieman kevyemmän viikon ja sen aikana suunnitella erilaisen rutiinin, jotta kroppani saisi uudenlaista ärsykettä. Tämän viikon aikana  motivaatiokin palaa ja intoa riittää uuden rutiinin toteuttamiseen tulevilla viikoilla. Yksi syy motivaation laskuun saattaa olla sama rutiini, jota on toteuttanut aivan liian pitkän ajan. Kun asioita vähän vaihtelee saattaa innostus palata entistä vahvempana. Vaihtelu on myös tärkeää kehityksen kannalta, jotta kroppa ei tottuisi.

Musiikki on toinen juttu, joka mulla auttaa paljon. Salilla tykkään kuunnella jotain nopeatempoista, mikä antaa voimaa puskemaan läpi ne viimeisetkin toistot. Soittolistojakin pyrin usein vaihtelemaan, jotta niihin ei totu ja kyllästy. Saan motivaatiota myös erilaisista treenivideoista ja kuvista. Oon huomannut, että uudet treenivaatteet saattavat innostaa treenaamiseen. Nyt vaan shoppailemaan. Treenivaatteita ei voi koskaan olla liikaa..!

Välillä motivaatiota saa toisesta. On kiva mennä kaverin kanssa salille ja kannustaa toista parempiin suorituksiin. Tietenkin kannattaa katsoa, ettei treeni mene enemmän juttelun puolelle :D Samalla voi kertoa vinkkejä tai kokeilla toisen mielestä hyviä liikkeitä.  Kaveri voi myös olla varmistamassa, että tekniikka on kohdillaan. Salilla kannattaa  aina keskittää ajatuksensa kohdelihakseen, jotta saisi todellista tuntumaa. Oikeanlainen tuntuma voi toimia motivoivana tekijänä, kun tuntee treenin menevän perille.

Lisäenergian tarpeessa suosittelen kokeilemaan boosteria, jos kahvi ei anna tarpeeksi potkua. Se auttaa pääsemään siihen tietynlaiseen treenifiilikseen. Preworkout otetaan yleensä 15-30 minuuttia ennen treeniä. En kuitenkaan suosittele sitä otettavaksi ihan joka ikinen kerta salille lähtiessä, ettei vaan aineeseen tottuisi. Sen jälkeen sitä ilman treenaaminen tuntuisi kuivalta. Itse olen reagoinut aika hyvin tähän FASTin rush-preworkouttiin. Noissa on aina ihanan kirpeet ja piristävät maut! Kaikille ei välttämättä preworkout sovi, mutta kannattaa kokeilla. Tärkeintä on tietenkin nukkua kunnon yöunet ja syödä riittävästi jaksaakseen. Energiajuomiakin olen käyttänyt tehostamaan salitreenejä. Suosikkeina toimivat celsiukset tai Rockstar/Monsteri.

Kun sali alkaa tuntua tosi tylsältä eikä sinne kiinnosta mennä, ehkä onkin aika kokeilla vähän jotain uutta. Liikuntaa voi harrastaa monessa muodossa ja on hyvä löytää itselleen mieluisin. Tärkeintä on, että nauttii siitä mitä tekee ja saa siitä iloa!

Mikä sinua motivoi? Kommentteja aiheesta olisi tosi kiva lukea.
Hyvää viikonloppua!(toivotaan, että ne säät paranee :D )

Isabella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Translate

Minkälaisia postauksia enemmän?